Uudised

Maks&Mooritsa kõik šašlõkid valmivad käsitsi lõigatud lihast

14.04.2016

Maks&Mooritsa kõik šašlõkid on lõiganud lihameister käsitsi ning selleks on kasutatud eestimaist toorainet – seega toob algav suvi poelettidele kvaliteetsemad lihatooted. Lihasõprade lemmiku Gruusia šašlõki kõrvale lisandus tammevaatides laagerdunud balsamico äädika marinaadis šašlõkk. 

„Oleme selle suve toodete arendusel rõhunud eelkõige kvaliteedile ja klassikalistele maitsetele,“ ütles Atria Eesti müügidirektori Meelis Laande. „Liigset eksootikat me seekord suvehooajaks lihasõpradele ei paku, sest oleme aru saanud, et eestlastele meeldivad eelkõige traditsioonilise maitsestusega grillroad. Šašlõkkidest leiab uue tootena seekord kodumaise eksootika ehk rabarberimarinaadis šašlõki. Valikusse lisasime ka šašlõki punases marinaadis ja balsamico äädika marinaadis šašlõki.“

 

„Grill-lihadest tasub kindlasti proovida koore ja ürdi marinaadis grill-liha, mille puhul on tegemist eriti pehme kaelakarbonaadiga, sest kooremarinaad muudab selle ekstra siidiseks,“ lausus Meelis Laande. „Toorvorstide sarjas jätkame kõikide toodete puhul 100% kodumaise liha kasutamist. Tagasi on laste lemmik Jänku-Jussi toorvorstikesed, mille pakendilt leiab värvimise jaoks vahvaid pildikesi.“

 

"Liha- ja grillmeister Enn Tobrelutsu sõnul on šašlõkkide valmistamise puhul asi lihtne: rohkelt sibulat, peoga õigeid ürte ning sool ja pipar, nagu seda on tehtud Gruusia šašlõki puhul, mis on kujunenud grillisõprade vaieldamatuks lemmikuks. „Grillvorstide arendamine on palju keerulisem, sest nende puhul sellist kindlat väljakujunenud reeglit ei ole. See hooaeg katsetame grillvorstide puhul natukene mehisemat maitset, milleks on Maamehe toorvorstikesed – maalähedase maitsesuuna loob mädarõigas. Lisa sai ka enim müüdud grillvorsti sari Maitselt mahe, nüüd on rahva lemmik saadaval ka lambasooles toorvorstina.“

 

Kiirust ja lihtsust nautivale inimesele oleme loonud eelküpsetatud ribid, mille valmistamine võtab aega kõigest mõned minutid,“ sõnas lihameister Tobreluts. „Eelküpsetatud ribide valikus on kaks maitsekooslust. Üheks neist on seenemaitseline Jäägri ribi ja teiseks vähese tšilliga ribid – oma leiab nii traditsioonilise kui ka moodsama maitse austaja. Põnevust toidulauale lisab veel eelküpsetamata kaukaasiapärane ribi, mida kindlasti tasub proovida, sest ürte on marinaadi valitud eriti hoolikalt.“

Ise tehtud. Hästi tehtud. Aastast 1910

Atria Eesti 9 kuu käive kasvas 25,6 miljoni euroni

7.11.2016

Atria Eesti 9 kuu käive oli 25,6 miljonit eurot, mis on 0,7 miljonit suurem kui eelmise aasta samal perioodil. Ettevõtte ärikasum ilma erakorraliste kuludeta oli 1,1 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil oli kasum 0. Ettevõtte äritegevus muutus efektiivsemaks tänu korrastavatele müügitehingutele – selle aasta aprillis müüdi Linnamäe farm ning juunis Põlvamaal asuv Vastse-Kuuste lihatööstus. Kolmandas kvartalis teenis Atria Eesti 0,5 miljonit eurot kasumit.