Uudised

Eesti otsib Kodukokka

7.09.2009

Ajakiri Oma Maitse kuulutab välja konkursi „Kodukokk 2009”, mille käigus selgitatakse välja Eesti parim harrastuskokk, kes lennutatakse autasuks kokanduskursusele otse maailma gurmeekeskusse Pariisi.

Konkursi korraldajad soovivad tõmmata tähelepanu kodustele kokandustraditsioonidele ja tuua neid rohkem nähtavale. „Igal aastal valitakse Eestis välja parim professionaalne kokk, kuid tihti sünnivad ka koduköögis tõelised šedöövrid,” sõnas Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal. „Meil on olemas ka Eesti kaunimate kodude konkurss, nüüd on paras aeg välja selgitada, kes on nendes kodudes parim kokk!”

Kodukoka konkursi koostööpartneri Wõro lihatooteid esindava Atria Eesti AS lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas sõnas, et raskes majandusolukorras on eestlased köökidesse naasnud. „Müügistatistika näitab, et valmistoodetele eelistatakse taas värsket toorainet ja aina rohkem tehakse süüa ise,” ütles ta.

Septembri jooksul saavad kõik kokanduse armastajad saata toidutare.ee veebiküljele originaalseid võileivaretsepte koos piltidega. Professionaalne žürii valib oktoobris välja kümme parimat retsepti, mille autoreid kutsutakse novembris osalema finaalvõistlusel. Lõppvõistluse ülesannet hoiavad konkursi korraldajad saladuses. „Võin öelda vaid niipalju, et see saab olema väga lihtne, aga fantaasialendu võimaldav roog. Just sellisel põhjusel valisime ka eelvooruks võileivaretsepti,” rääkis Siiri Kirikal.

Eelvooru osalejate seas loositakse välja Tallinki spa-pakett ning merekruiis Stockholmi. Kümme finaali pääsenud parimat kodukokka hakkavad jahtima peaauhinda – reisi Pariisi ja autentset kokanduskursust. Kuid auhinnata ei jää ükski finalist – kõiki ootab pärast pingelist võistlust ees lõõgastav ööpäev Tallink Spa’s või merekruiis Stockholmi koos mõnusa õhtusöögiga Tallinki laeva pardal.

Kodukoka konkursi juhendi leiab aadressilt www.toidutare.ee/kodukokk2009. Retseptid ja pildid tuleb saata selle lehekülje kaudu hiljemalt 30. septembril. Konkursi žüriisse kuuluvad Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal, Atria Eesti AS lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas ja Tallinki peakokk Anti Lepik. Konkurssi korraldab ajakiri Oma Maitse koostöös Wõro ja veebiküljega toidutare.ee. Konkursi toetajad Tallink ja Estravel.

Lisainformatsioon:

Siiri Kirikal,
Oma Maitse peatoimetaja
GSM: 50 90 501
e-mail: siiri.kirikal@kirjastus.ee

Jekaterina Eilart,
konkursi projektijuht
GSM: 56 56 87 66
e-mail: jekaterina@hamburg.ee