Uudised

Toiduliit: Sealiha on hea liha

9.06.2010

Sealiha peetakse üldiselt rasvaseks, kuid sealiha erinevate tükkide rasvasisaldus kõigub 5% - 35% vahel.

Ei pea loobuma sealiha söömisest, vaid leidma endale sobiv tükk. Pealegi on sealiha oluline valkude ja mineraalide allikas.
Sealiha sisaldab keskmiselt 100 g kohta 16,7 g rasva, 17 g valke, 21 mg magneesiumi, 2,8 mg tsinki ja 1,1 mg rauda.
Rasvade ülesandeks on energia andmine, närvisüsteemi ja aju töös osalemine.
Valgud on rakkude põhiline ehitusmaterjal ja aitavad kahjutuks muuta ning hävitada organismi tunginud haigusetekitajaid. Sealiha sisefilee on kõige valgurikkam.
Magneesium on oluline inimese kaitsmisel stressihormoonide kahjustava toime eest.
Tsink aitab kaasa luude moodustumise protsessis ja lihaste töö juhtimises.
Raud on oluline element vereloomes ja eluks vajaliku hapniku sidumises ning viimises kopsudest kudedesse. Kõige paremaks rauaallikaks ongi taine sealiha.
http://www.toiduliit.ee/