Uudised

Maks ja Mooritsa hakklihad said esimeste hakklihadena pääsukesemärgi

6.11.2013

Atria Eesti ASi Maks ja Mooritsa kaubamärgi all toodetud 4 hakkliha said Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojalt Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi, mis antakse ainult kõrge kvaliteediga 100% kodumaist päritolu toorainega toidutoodetele. Nüüdsest kannavad pääsukesemärki Maks ja Mooritsa Delikatesshakkliha, Kodune hakkliha, Seahakkliha ning Veisehakkliha.

Kuigi Atria Eesti AS omanikud on soomlased, oleme läbi ja lõhki kodumaist toorainet kasutav ettevõte. Sageli tarbija ei teadvusta, et ka Soome nimega ettevõttest võib tulla kodumaine toodang. Kindlasti aitab pääsukesemärk meie hakklihadel teiste sarnaste toodete seas enam silma paista – tegemist on ju esimeste hakklihatoodetega Eestis, mis sellise maineka märgistuse on saanud.

Oleme oma hakklihade sortimendis teinud ka mõningaid muudatusi. Kuna suur hulk tarbijaid eelistab väherasvaseid lihatooteid, siis Atria uued hakklihad on loodud just mõeldes sellisele tarbijaskonnale. Kodusel hakklihal vähendasime rasvasisaldust 30%lt 25%le ning Seahakklihal 30%lt 28%le. Väiksem rasvasisaldus on ka veisehakklihal – varasema 20% asemel 18%. Kõige väherasvasem on uus Delikatesshakkliha, mille rasvasisaldus on alla 8%. Delikatesshakkliha on valmistatud väherasvasest sea- ja veiselihast. Kõik Maks ja Mooritsa hakklihad on saanud ka uue kujundusega pakendi, kus on selgete märkidega kirjas lihaliikide sisaldus, rasvaprotsent ning 100% kodumaise liha päritolu näitav märk.