Atria sõnumid

Head kolleegid

Pärast pikemat ilmumispausi hoiate käes uut Atria Eesti siselehte, mille nimeks sai Atria Sõnumid. Miks see taas ellu sai kutsutud? Peamine soov on jagada infot kõigi töötajatega, et teaksime, millised on meie ühised rõõmud ja mured. Samuti aitab see kaasa meie tegemistega seotud asjakohase info levimisele. 
Atria inimesed paiknevad erinevates asukohtades Valgast Tallinnani. Meie farmid, mis tegutsevad Atria Farmide ärinime all, asuvad Palamusel, Savikotis, Teedlas ja Savernas. Kevadel kasvasime veelgi, sest Abja lähistele lisandus kaks uut farmikompleksi. Seal algavad lähiajal suuremad ehitustööd, et laiendada ja kaasajastada nuumikutele mõeldud farmi.

Vahepealne aeg, mil viimati ilmus meie siseleht, on olnud igas mõttes murranguline. Aastatel 2012-2013 muutus ettevõtte juhtkond. Uus meeskond alustas tööd selle nimel, et viia ettevõte raskest majanduslikust olukorrast välja ning taastada tarbijate usaldus meie suurima kaubamärgi Maks & Moorits vastu. 

Turu-uuringu firma Nielsen andmetel olime sel ajal oma peamisest konkurendist Rakverest ligikaudu kolm korda väiksemad. Tänaseks on meie ühise töö tulemusena olukord lihaturul täielikult muutunud. Oleme selle aasta kahel viimasel kuul, märtsis ja aprillis, möödunud jaeturul senisest suurimast konkurendist Rakverest. Nüüd seisab ees järgmine arengu-
etapp, milleks on hoida oma head positsiooni turul ning olla jätkuvalt tarbijate silmis eelistatuim lihabränd. 

Kahtlemata on suureks kasvamisel ka omad mured. Probleemiks on kohaliku tooraine nappus ning tootmisressurss. Tegeleme mõlema teemaga. Suured muutused ei sünni üleöö, vaid vajavad aega ja investeeringuid. 

Tõsist muret valmistavad sellel aastal tööõnnetused, mis on juba viie kuuga ületanud eelmise aasta juhtumite arvu. See on väga oluline teema, millega peame ühiselt tegelema. Minu palve kõigile meie inimestele on see, et oleksime oma tööprotsessides tähelepanelikud nii enda kui teiste suhtes. Peame olema ettevaatlikud ja vältima õnnetusi. 

Sellel aastal juhtunud õnnetuste analüüsist nähtub, et tegemist ei ole teadmatusest põhjustatud olukordadega, kuna enamikul juhtudel on kannatajaks olnud staažikad töötajad. 

Tööohutus on üks prioriteet, millesse on kaasatud ettevõtte juhtkond, ning analüüsime edaspidi igat juhtumit eraldi. Teeme vajalikud järeldused või muudatused tööprotsessis, et tagada ohutu töökeskkond. Ent turvalisus sõltub meist kõigist. Võime mistahes meetmeid kasutusele võtta, aga muutused algavad inimesest endast. Kiirustades või ohutusreegleid eirates tööõnnetused ei kao. Palun, et oleksime tööd tehes ettevaatlikud ja ettenägelikud. 

Kui näete riske või ohtlikke kohti, mis võivad põhjustada tööõnnetusi, siis andke sellest koheselt teada oma otsesele juhile või saatke see info tööohutusspetsialistile Maret Vodile (maret.vodi@atria.com).
Personaliuudiste valdkonnas on samuti uudiseid. Nimelt on juhtkonnas uus tehnikadirektor Kristjan Tiideberg. Müügidirektorina asus aprillist ametisse Ander Marksa ja 1. juunist alustab personalijuhina Helys Anette Piiritalo. Soovin kõigile uues ametis jõudu ja jaksu!
Lõpetuseks kutsun teid saatma ettepanekuid, kellest ja millest võiksime järgmises lehes kirjutada. Kõik mõtted on teretulnud, et saaksime koostada võimalikult informatiivse infolehe meie tegemistest ja inimestest. 

Tänan teid veelkord suure panuse eest ettevõtte arengusse. Soovin, et Atria oleks jätkuvalt üks suuremaid ja stabiilsemaid tööandjaid Valga piirkonnas. Nii hoiame elu ka siin Eestimaa paigas. Loodetavasti hoiab see nii mõnegi noore inimese oma kodukohast lahkumast.
Soovin teile kaunist suve ja kohtumiseni suvepäevadel.

Meelis Laande
Atria Eesti tegevjuht


Oleme uhked Atria Eesti arengu üle

Kai Gyllström
Atria Groupi tegevjuht

Olen alati olnud seda meelt, et ettevõtte jaoks on tugev sisekommunikatsioon väga oluline. See annab informatsiooni leviku, loob tugeva organisatsioonikultuuri, inimeste töö vastu elevust ja loob kanali tagasiside ja arutelude jaoks. oleme juba grupi arendamisel pannud suuremat rõhku sisekommunikatsioonile. See hõlmab suuremat tähelepanu AIMM-koosolekutele, kus kaks korda aastas osaleb ettevõtte juhtkond ning äsja ellu kutsutud “Atria BBQ” – kvartaalne online-koosolek kontoritöötajatele kõikide riikides. Me kõik oleme osa suuremast Atria perekonnast. Saame kasulikult õppides ja turgudel tehes.
Seega olen väga rahul, et Atria Eesti on samuti otsustanud rohkem keskenduda sisekommunikatsioonile. Meillt põhjust Eesti äri arengu üle – olete uhke järjestkindlalt kasvatanud, Maks & Mo on kinnistanud end Eesti tarbijate seas tuntud kaubamärgina ja parandanud oma positsiooni Jätkusuutlike Brändide edetabelis. Isiklikult olen väga põnev, et näha, kuidas arendada oma Eesti äri järgmise etapis Meelise juhtimise all.
Seniks soovin teile kõigile väga edukat grillihooaega!



Uues siselehes hakkame tutvust tegema inimestega, kes on meie uued kolleegid. Ikka selleks, et teaksime, kellega koos töötame. 
Sel korral ajame juttu Anderi, Iurii, Helys Anette ja Kristjaniga. 

Ander Marksa

Müügidirektor

Kust sa pärit oled?
Olen pärit Muhumaalt. Muhus elasin kogu oma gümnaasiumi aja ja koolis käisin Saaremaal Orissaare Gümnaasiumis. Orissaare Gümnaasiumis oli võimalik õppida merenduse kallakuga klassis ja saada lisaks gümnaasiumi lõputunnistusele veel madruse paberid, väikelaeva kipper-mehaaniku tunnistus jne. Naljatades ikka öeldi, et saareelanik peab merd tundma. Pärast gümnaasiumi lõppes ka minu armastus mere vastu ning edasi suundusin Tallinnasse haldusjuhtimist õppima. 

Milline oli sinu eelmine töökoht ja kuidas sa siia tööle jõudsid?
Enne müügidirektori positsiooni töötasin 2 ja pool aastat Atria Eesti suurkliendi müügijuhina ja aasta ka müügimehena. Enne Atria Eestiga liitumist olin Coca Cola HBC Eestis business developer’i ametipositsioonil umbes 3,5 aastat.

Mis sa arvad, kuidas sinu sõbrad sind iseloomustaksid?
Seda peavad sõbrad ütlema. Ise ütleks, et olen kohusetundlik ja hea meeskonnamängija.

Milline Maks & Mooritsa toode sulle kõige rohkem meeldib ja miks? 
Raske öelda, mis kõige rohkem meeldib – kõik on head. Aastaringsetest toodetest meeldib kindlasti kotletisegu, mida on hea lihtne valmistada ja mille maitse on super. Suvetoodetest meeldib uus kaelašašlõkk sibula- ja äädikamarinaadis ning talvetoodetest tanguvorst (saarlaste kiiks). Kokkuvõtteks võib öelda, et meeldivad lihtsad, klassikalised ja kodused tooted.

Kui sa ei ole tööl, siis millega sa tegeled? On sul mõni hobi? Või mõni salajane anne?
Katsun teha tervisesporti nii palju kui võimalik (jooks, ratas, ujumine ja jõusaal).
Kelleks tahtsid väiksena saada?
Viiendaks A-Rühma liikmeks (mitte see Eesti räpipunt).


Iurii Polishchuk 

loomakasvatusjuht 

Kust sa pärit oled?
Olen pärit Ukrainast. Eestisse tulin 7 aastat tagasi, kui mind kutsuti Rakvere Farmidesse seakasvatuse spetsialistiks, kuna mul oli väga hea kogemus seakasvatuses.

Milline oli sinu eelmine töökoht ja kuidas sa siia tööle jõudsid?
Minu eelmine töökoht oli Eesti Tõusigade Aretusühistus. Sinna läksin pärast 5 aastat Rakvere Farmides, sest soovisin oma karjääri arendada ja hakkasin töötama seakasvatuse konsulendina ETSAÜ-s. Kui töötasin konsulendina, telliti minult konsultatsioon Atria Farmide jaoks. Pärast paari nädalat konsultatsiooni ütlesin, et näen Atria Farmides seakasvatuses väga head potentsiaali ja palju ruumi arenemiseks. Mõne aja pärast sain aru, et oleks suur väljakutse liituda Atria Farmide meeskonnaga ja nii ma sinna sattusin. Vot see on minu lugu.

Mis sa arvad, kuidas sinu sõbrad sind iseloomustaksid?
Ma arvan, et sõbrad iseloomustaksid mind kui väga head sõpra, kes on alati valmis abiks olema.

Milline Maks & Mooritsa toode sulle kõige rohkem meeldib ja miks? 
Üldiselt olen juba ammu Maks & Mooritsa fänn. Tundub, et sellest ajast, kui Eestisse jõudsin. Tegelikult meeldivad mulle ja mu perele paljud Maks & Mooritsa tooted. Näiteks koduviinerid ja kodune hakkliha, millest tulevad väga maitsvad ja mahlased kotletid. Ma arvan, et minu enda lemmik toode on ahjupeekon, millega ma ise valmistan tihti ahjus aedvilju. Nii maitsvaid aedvilju peekoniga ei ole ma oma elus varem söönud.

Kui sa ei ole tööl, siis millega sa tegeled? On sul mõni hobi? Või mõni salajane anne?
Kui ma ei ole tööl, veedan aega oma perega. Muidugi käin ka jalgpallitrennis. Jalgpall on minu hobi. Meil on oma meeskond nimega Viljandi Vutisõbrad, kellega igal aastal võtame osa B-taseme rahvaliigast ning korraldame väga ägedat talveliigat Viljandi jalgpallihallis, kuhu tulevad rahvaliigameeskonnad tervest Eestist. 

Kelleks tahtsid väiksena saada?
Väiksena tahtsin saada piloodiks või profijalgpalluriks.


Kristjan Tiideberg

Tehnikadirektor

Kust sa pärit oled?
Pärit olen siitsamast Valgamaalt, sellisest kohast nagu Priipalu küla. Olen terve elu elanud põhimõtteliselt maal. Lapsest saadik olen olnud tegev põllumajanduses. Isal oli talu, kus pidasime loomi ja kasvatasime teravilja. 

Milline oli sinu eelmine töökoht?
2015. aastast olen ise ettevõtja olnud teravilja tootmises. Lisaks olen aastaid seotud olnud Eesti Maaülikooliga, kus olen töötanud nooremteaduri ja õppejõu/lektorina, andes tunde masintehnoloogia ja agronoomia erialal. Lisaks olen seotud erinevate põldkatsete ja projektidega. 

Mis sa arvad, kuidas sinu sõbrad sind iseloomustaksid?
Seda, kuidas sõbrad mind iseloomustavad, ei oska öelda. Tuleks neilt küsida.

Milline Maks & Mooritsa toode sulle kõige rohkem meeldib ja miks? 
Maks & Mooritsa toodetest ikka šašlõkid. Eriti triibuliha šašlõkk, mis on ikka õigesti tehtud – läbikasvanud liha kasutatud ja kus rasva osakaal annab ka mahlasust. Lisaks on see parajalt vürtsikas ja otse loomulikult on hind sellise kvaliteetse toote juures super. 

Kui sa ei ole tööl, siis millega sa tegeled? On sul mõni hobi? Või mõni salajane anne?
Vabal ajal tuleb paraku lisaks tööd teha põllul, aga kui päris hobidest rääkida, siis nimetaks ennast “kirglikuks” jahimeheks. Igal võimalikul vabal momendil püüan ikka erinevatest jahtidest osa saada. Samuti kalapüük – suvel jõe või järve äärde eriti ei jõua, aga see-eest talvel ei tahaks mitte mingil juhul jääpüüki vahele jätta. 

Kelleks tahtsid väiksena saada?
Kusjuures vanemad ütlesid, et väiksest saadik olla ma jahunud, et minust saab põllumees – mis ka niimoodi läks. Eks see maaelu on mind terve elu köitnud ja linnas elada ma ei suuda. 


Helys Anette Piiritalo

Personalijuht

Kust sa pärit oled?
Olen pärit Lõuna-Eestist, täpsemalt Antslast. 

Milline oli sinu eelmine töökoht ja kuidas sa siia tööle jõudsid?
Minu esimeseks ametlikuks töökohaks on Atria Eesti AS, kuid töökogemuse sain juba varakult põllumajandusega tegelevas pereettevõttes töötades. Atria meeskonnaga liitusin ajal, mil ettevõte otsis asendajat lapsehoolduspuhkusele minevale töötajale. Värskelt sama eriala lõpetanuna otsustasin konkursil kandideerida, nähes selles võimalust rakendada oma teadmisi ja oskusi. Nüüdseks olen siin töötanud juba kolm aastat ning see otsus on andnud väärtuslikke kogemusi, kujundades mind nii isiklikult kui ka tööalaselt. 

Mis sa arvad, kuidas sinu sõbrad sind iseloomustaksid?
Sõbrad iseloomustaksid mind tõenäoliselt kui kohusetundlikku, ausat, rõõmsameelset ja aktiivset inimest. 

Milline Maks & Mooritsa toode sulle kõige rohkem meeldib ja miks? On see maitse, tekstuur või midagi muud, mis selle eriliseks teeb?
Maks & Mooritsa tootevalikust on minu lemmikuks saanud rebitud sealiha BBQ kastmes. Selle toote eripärane maitse ja mitmekülgsed kasutusvõimalused teevad selle üheks eelistatumaks tooteks. 

Kui sa ei ole tööl, siis millega sa tegeled? On sul mõni hobi? Või mõni salajane anne? 
Vabal ajal veedan palju aega aias toimetades ja tantsutrennides. Need on olulised tegevused, mis toovad tasakaalu igapäevaellu.

Kelleks tahtsid väiksena saada?
Lapsepõlves unistasin õpetajaks saamisest, mida sai tihti praktiseeritud nooremate sugulaste peal. 


Rõõmustame grillisõpru 10 uue tootega

Eesti inimeste suvelemmik on ikka olnud klassikaline grillvorst. Tänavu toome turule kaks uut grillvorsti: kergelt suitsuse mekiga Õllevorsti juustuga ning värvi- ja maitserohke Kolme paprika grillvorsti
Lastele meeldivad kindlasti kõige enam mõnusalt maheda maitsega Laste toorvorstikesed
Kanalihasõprade rõõmuks jõuab poodidesse mitu põnevat toodet. Broilerikintsuliha šašlõkk mustikamarinaadis saab maitset ehtsast mustikapüreest. 

Vürtsikamate maitsete nautijatele on mõeldud Broileritiivad teriyaki-tšilli marinaadis. Proovida tasub Broilerikintsulihast toorvorstikesi, mis sisaldavad lisaks lihale mõnusat jogurtit.
Eesti suvele annab tõelise meki šašlõkk ja meie valikus on sel suvel kaks uut. Kaelašašlõkk sibula- ja äädikamarinaadis on tõeline klassika, mis kujuneb kindlasti paljude lemmikuks. Triibuliha šašlõkk on valmistatud mahlasest seaküljest. 

Neile, kes peavad lugu saledamast joonest, toome poodidesse Välisfilee grill-liha mustikamarinaadis – selles kasutame Eesti oma mustikaid!

Suvel tuleb kindlasti ise hamburgereid valmistada. Tegime kodukokkade elu lihtsamaks ja segasime kokku Grillpihvi hakklihasegu. Vormi lihtsalt pihvid ja tõsta grillile!


Parimad lihatooted tulevad Valgast

Uuringufirma Nielsen selgitas juba 16. aastat välja edukaimad uudistooted 2023. aastal kaupluste riiulitele jõudnud uute toodete hulgast.

Eesti parimaks uueks tooteks lihatoodete kategoorias tunnistati tarbija tagasiside ja ostustatistika põhjal Maks & Moorits Delikatess suitsusink, mis on valmistatud seatagaosast. Kerge maitse lisab sellele küüslaugu ja pipra kombinatsioon.

Arvestades, et Nielseni puhul on tegemist kõige professionaalsema ja suurima kaasatud valimiga tarbijauuringuga Eestis, on äärmiselt hea meel sellised tunnustused siinselt tarbijalt saada. Auhind on kiitus kõigile Atria Eesti töötajatele ja tunnustus selle eest, et me teeme parimaid tooteid. Suur aitäh teile!
Eelmisel aastal pälvis Maks & Moorits lihakategoorias kokku kolm esikohta. Kodupihvidele järgnesid Maks & Mooritsa Tooma suitsuvorst ning Maks & Mooritsa Šašlõkk keefirimarinaadis.
Lisaks on Maks & Mooritsa tooted saanud hulgaliselt auhindu varasematel aastatel.
Jätkame kindlasti ka edaspidi Eesti tarbija üllatamist maitsvate ja kvaliteetsete lihatoodetega!


Maks & Mooritsa sortiment täienes uute toodetega

Märtsi lõpus jõudsid poodidesse meie uued tooted – Maks & Mooritsa sügav-külmutatud pelmeenid ja frikadellid

Valikus on klassikalised pelmeenid sealiha ja veiselihaga ning väiksemate pelmeenide austajatele mõeldes mahlase sealihatäidisega pelmeenid. Perepakina ja taskukohase hinnaga leiab poodidest ka pelmeenid sealihast ja broilerilihamassist.

Tooted on valmistatud Eestis UVIC tehases meie enda retseptide alusel, võttes arvesse tarbija maitse-eelistusi ja soove. Need on E-ainete vabad ning pakendatud äratuntavalt maksjamooritsalikult punasesse pakendisse.