Maks & Mooritsa edulugu jätkub talvehooajal uute põnevate maitsetega

Maks & Moorits läheb talvehooajale vastu jätkuvalt Eesti parimate verivorstide ja mugavate ahjuroogadega ning puhub muuhulgas elu sisse eestlaste armastatuimale külmlaua hitile.

Maks & Moorits toob talvehooajal turule 16 uudistoodet. Viiel viimasel aastal on neljal korral Tallinna Toidumessil valitud Maks & Mooritsa verivorst pimetesti käigus parimaks verivorstiks. Ka müügistatistika põhjal saab öelda, et Maks & Mooritsa verivorst troonib tarbija lemmikute tipus.

Sel talvehooajal üllatab Maks & Moorits lihasõpru lisaks vanadele teada-tuntud hittidele uute suitsuliha-ploomi verivorstidega. Tavapärase lambasoole asemel kasutame uue tulija puhul seasoolt. Verivorstile lisavad maitset suitsuliha ja uudsed lisandid ploom ja linnaseekstrakt.  Samuti on Maks & Mooritsa sortimenti lisandunud neljavilja verivorstikesed, kus lisanditeks kodumaised teraviljad kaer, rukkis, nisu ja oder. Traditsioonilistele talvistele hittidele lisavad särtsu aga prantsusepärased chipolata pannivorstikesed, mille maitsestamiseks kasutatakse klassikalisi ürte nagu valge pipar, tüümian, muskaat ja salvei.

Maks & Moorits toob lähenevatele jõulupidude hooaja saabudes tagasi ühe tõelise külmlaua unustatud hiti. „Come-backi teeb välisfileest valmistatud praetud liha marinaadis. See on Eestimaal olnud aegade jooksul iga peo oodatud kaaslane, mis sobib hästi nii suupisteks kui võileivale.

Tõeline üllatus on Maks & Mooritsal aga ahjuroogade austajatele, sest valikusse on lisandunud kaks põnevat ahjušnitslit- traditsiooniline ning juustu kattega. Tööpäeva lõpus maadleme sageli küsimusega, mida perele kiiresti pakkuda, ilma et peaks palju ettevalmistusi tegema. Nüüd on võimalik ahjušnitsel otse mugava karbiga ahju panna ning üksnes oodata, mil seakaelakarbonaadist valmistatud šnitsel valmib.

Samuti leiab Maks & Mooritsa talvehooaja roogade hulgast tõelise aegumatu klassika- sööjate mugavuse tarbeks fooliumkarpi pakendatud koorese stroogonovi, mida mugav otse ahju panna. Stroogonovile tuleb lisada kastme jaoks üksnes koort ning klassikaline maitsev lihakaste ongi valmis.

Ahjupraadide tootearenduses on Maks & Moorits pööranud tähelepanu rasvasisalduse vähendamisele. Peen ahjufilee välisfileest on ilma välise kamarata ning seetõttu väherasvane ahjupraad- 100 grammi toote kohta on selles 8 grammi rasva.

Jõululauale passib hästi Maks & Mooritsa kauaküpsenud ahjusiga, mida on eelnevalt küpsetatud madalal temperatuuril viis tundi. Meelis Laande sõnul on köögitoimkonnas olija ülesandeks sea tagaosast valminud lihapraad kilepakendis üksnes üles soojendada ja piduroog ongi valmis.

Sültide eelistajad saavad valida kahe uue maitseelamuse vahel. E-ainete vaba ja klassikalise maitsestusega kanalihasült ja taine sealihasült peaksid rõõmustama igaüht, kes otsivad uusi lemmikuid süldiriiulil.

Maks&Moorits