Eestlased söövad jaaninädalal miljon kilo liha

Wõro, Maks & Moorits ja VK kaubamärke ühendava Atria Eesti hinnangul söövad eestlased jaaninädalal kokku ligi ühe miljoni kilo jagu grillvorste ja grilliliha.

Ühes kilos on keskmiselt 15 grillvorsti, seega jaanide ajal süüakse Eestis ligi 15 miljonit grillvorsti. Keskmiselt sööb iga eestimaalane jaaninädalal kokku 11,5 grillvorsti ning lisaks samas koguses grilliliha.
„Jaekettide poolt möödunud nädala tehtud sisseostude põhjal võime järeldada, et eelseisval jaanil on eestlaste toidulaual võrdsetes kogustes esindatud grilliliha ja grillvorstid – võrreldes möödunud aastaga olulist järeleandmist pole toimunud,“ märkis Atria Eesti turundusdirektor Rene Kiis.
Toiduliidu andmete põhjal süüakse Eestis ühe inimese kohta aastas 35 kilogrammi sealiha, mis on keskmisest Euroopa elanikust 6,7 kilogrammi võrra vähem.
Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis, mille kaubamärgid Wõro, Maks & Moorits ning VK omavad Eesti liha ja lihatoodete turust viiendiku. Atria on ka üks kahest lihatööstusest Eestis, kes omab kogu tootmistsüklit alates tooraine kasvatamisest kuni valmistoodeteni. Ettevõte kasutab oma toodetes kohalikku toorainet, mis pärineb Atria enda seafarmidest Lõuna-Eestis ja Läänemaal, kus kasvab aastas üle 70 000 sea.