Maks & Moorits sai toidumessil 3 parima jõulutoote auhinda

Maks & Moorits võidutses Tallinn FoodFest 2014 messil toimunud konkursil „Parim jõulutoode 2014“, kus võitis lihakategooria seitsmest auhinnast kolm. Üle 2000 osalenuga pimetestis võitis parima verivorsti tiitli Maks & Moorits Maitselt mahe verivorst suitsupeekoniga, parima pasteedi tiitli Veisemaksapasteet ning liha üllatustoote kategooria võitis Maks & Moorits Õrnsuitsu sisefilee.

Pea pooled auhinnad sai Maks & Moorits, mis on väga muljetavaldav tulemus, kuid ka eelmisel aastal võitis Maks & Moorits kaks auhinda – parimaks verivorstiks valiti Tooma verivorstikesed ning parimaks üllatustooteks Pühajärve täissuitsuvorst. Kuna tegu oli pimetestiga, siis on see saavutus Maks & Moorits jaoks väga oluline. Edu faktoriks olid  eestimaised ja kodumaised maitsed, mida Eesti inimesed kõige parema meelega söövad ja ostavad.

Maks & Moorits on viimasel ajal mitmeid auhindasid võitnud, näiteks pälvis Maks & Mooritsa Keefiri-kamašašlõkk kevadel Eesti Parima Lihatoote 2014 auhinna, mis näitab, et ollakse tootearendusega õigel teel.Samas ei jääda loorberitele puhkama – püütakse tuleval aastal tarbijaid samuti mitmete uudistoodetega üllatada, sest juba teist aastat oleme võitnud Parima Jõulutoote üllatusauhinna.

Maitselt Mahe verivorst suitsupeekoniga 500g

Mahedamaitselised odrakruubiga verivorstid peekoniviiludega. Verivorstid on seasooles ja ilma säilitusaineteta. Kuulub Eestis enimmüüdud tooteperekonda „MAITSELT MAHE”. Iga verivorsti jaoks on lisatud pakendisse viil peekonit.

Veiselihapasteet 170g

Klassikalise maitsega ning kõrge maksasisaldusega veisemaksapasteet (sisaldab 53% veisemaksa), millele on lisatud tummisema maitse saamiseks sealiha. Pasteet on valmistatud eestlaste maitse-eelistusi järgides – kergelt määritavad ning koduselt sõmera struktuuriga. 

Õrnsuitsu sisefilee ca 200g

Parimaks üllatustooteks jõuluaja liharoogade seas on Maks&Mooritsa Õrnsuitsu Sisefilee. Sea sisefilee on puhas tailiha, mis oma ~ 5% rasvasisaldusest hoolimata on pehme ning mahlane. Sea sisefileest valmistatud hõrk väherasvane Õrnsuitsu sisefilee suitsusink sobib ideaalselt salatitesse, võileivale ning suupistena peolauale.

Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 2031 messikülastajat. Kokku hinnati 84 toodet, mis oli välja pandud 25 pakkuja poolt.

Parima jõulutoote konkursi korraldas Profexpo OÜ.