Maks&Moorits pani verivorsti sisse kanepi

Atria Eesti enimmüüdud kaubamärgi Maks&Moorits valikusse lisandus 11 uut talvehooaja toodet. Selleks talveks lisas eestimaine lihatööstus valikusse teiste seas kaks uut verivorstisorti – Klassikaline verivorst ja Kanepi verivorst

„Selle aasta üks erilisemaid talvetooteid on Kanepi verivorst. See on oma nime vääriline, sisaldades kooritud kanepiseemneid, mis annavad uudse maitse ja tekstuuri armastatud talvetoidule – verivorstile,“ rääkis Atria Eesti ASi juhatuse liige, müügidirektor Meelis Laande. „Kanepiseemned on kõrge toiteväärtusega, neid nimetatakse mõnikord isegi „supertoiduks“. Ootame huviga, kuidas tarbijad Kanepi verivorsti vastu võtavad. Eestlased on verivorstiusku – eelmisel talvehooajal, oktoobrist jaanuarini, müüsime kokku ligi 203 tonni erinevaid verivorste, tänavu loodame vähemalt sama head tulemust.“

Maks&Moorits tegeleb pidevalt ja intensiivselt tootearendusega – algaval hooajal lisandub sortimenti 11 uut talvetoodet. Maks&Mooritsa tootevalikus on jätkuvalt kõige populaarsemad Maitselt mahedad verivorstid ning Tooma verivorstikesed. „Just verivorstidega oleme kõige täpsemalt tabanud Eesti inimeste maitse-eelistusi, sest need on kahel korral osutunud toidumessi pimetesti võitjaks,“ märkis Meelis Laande.

„Praegu on toidumaailma trendiks võimalikult lihtsad, traditsioonilised ja puhtad maitsed,“ sõnas Meelis Laande. „Oleme tänavuste talvetoodete ettevalmistamisel kasutanud põhiliselt soola, pipart, sibulat ja erinevaid ürte. Näiteks võrukeelse nimega „Tsia praat sibulaga“ maitsebki nagu Võrumaal elava vanaema ahjust tulnud krõbeda kamaraga ahjupraad. Nendele, kes naudivad aasiapäraseid toite, on valikus jaapani stiilis Teriyaki peekonipraad. Muidugi ei puudu tootevalikust üks klassikaline suur sült.“

Meelis Laande selgitas, et klientide soovist tulenevalt pannakse tootearendusel suurt rõhku sellele, et toidu valmistamise protsess oleks võimalikult kiire ja lihtne. „Mitmed ahjupraed on pakendatud küpsetuskarpi, mille saab mugavalt otse ahju panna. Ahjuroogade sarjas eelmise aasta edukaim uudistoode Kooreklops on saanud lisa tõelise hõrgutise näol, milleks on Ahjuguljašš. Maks&Moorits ahjuroad on lihtsalt ja kiirelt valmivad – pista ahju, lisa koort ja eriti hõrk ning maitsev liha koos kastmega ongi valmis.“  

Kõik Maks&Mooritsa tooted on jätkuvalt valmistatud Eesti lihast ja ilma naatriumvesinikglutamaadi ehk E621 lõhna- ja maitsetugevdajata. Verivorstide valmistamiseks kasutatakse naturaalset verd.