Maks&Moorits võitis toidumessi pimetestis kolm parima jõulutoote auhinda

Maks&Moorits võitis Tallinn FoodFest messil toimunud Parim Jõulutoode 2016 konkursil kolm lihakategooria auhinda seitsmest. Pimetesti tulemusena kuulutati parimaks verivorstiks Kanepi verivorst, parimaks jõuluvorstiks Peened pannivorstid ning parimaks jõulupraeks Teriyaki peekonipraad. Jõulutooteid hindas kolme päeva jooksul üle 2000 messikülastaja.

Eriti uhked oleme just parima verivorsti tiitli üle, sest uue Kanepi verivorstiga saime selle kategooria tunnustuse juba kolmandat korda, eelnevatel aastatel võitsid Maitselt mahe verivorst suitsupeekoni viiludega ning Tooma verivorstikesed lambasooles.Pimetesti mitmekordne võit näitab seda, et oleme tabanud tarbijate maitse-eelistusi väga hästi.

Kanepi verivorst – parim verivorst 2016
Kanepi verivorst on oma nime vääriline, sisaldades kooritud kanepiseemneid, mis annavad uudse maitse ja tekstuuri eestlaste armastatud talvetoidule. Kanepiseemned on kõrge toiteväärtusega ning neid nimetatakse isegi „supertoiduks“.

Teriyaki peekonipraad – parim jõulupraad 2016
Teriyaki peekonipraad on mõeldud eelkõige neile, kes naudivad aasiapäraseid toite. Teriyaki maitse on Eesti tarbijate seas palju populaarsust võitnud ning see on hästi tuntud kogu maailmas, sest sobib lihaga ideaalselt.

Peened pannivorstid – parim jõuluvorst 2016
Peened pannivorstid sisaldavad punast sibulat, küüslauku ja karulauku, mis annavad vorstile mõnusa maitse. Krõbedama tulemuse saamiseks võiks vorst praadida pannil, sama hästi saab neid valmistada ka ahjus.

Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel. Parima jõulutoote konkursi korraldas Profexpo OÜ.