Suviste lihatoodete konkursil sai enim auhindu Maks & Moorits

Eesti Barbecue Assotsiatsiooni korraldatud kodumaiste suviste lihatoodete konkursil saavutas Atria Eestile kuuluv Maks & Moorits neli auhinnalist kohta.

Marinaaditoodete kategoorias tunnistati esikoha vääriliseks nii Maks & Mooritsa Vürtsikad ribid kui ka Sea välisfilee BBQ.

Atria Eesti turundusdirektor Rene Kiisi sõnul kasutab Maks & Moorits oma toodetes värsket kodumaist sealiha. „Tooraine kvaliteet on kaalukas argument, mis kindlasti toetas ka Maks & Mooritsa lihatoodetele antud kõrgeid hinnanguid,“ sõnas Kiis.

Žürii tunnustas ka Maks & Mooritsa Šašlõkki keefirimarinaadis ja Šašlõkigrillvorste. Nimetatud toodetele anti šašlõkkide ja kuumtöödeldud vorstide kategoorias vastavalt teine ja kolmas koht.

Kokku osalesid konkursil kaheksa kaubamärki 34 suvise lihatootega. Auhindu jagati naturaalsete grillvorstide, kuumtöödeldud grillvorstide, šašlõki, ribi ja marineeritud liha kategoorias.

Wõro, Maks & Moorits ning VK kaubamärgid kuuluvad Atria Eestile, pakkudes kokku üle 500 nimetuse ning omades Eesti liha ja lihatoodete turust ca viiendikku. Kolm kaubamärki on turuliidrid suitsuvorstide, sinkide ja grillvorstide tootegruppides.

Eesti Barbecue Assotsiatsioon asutati 2001. aastal eesmärgiga tutvustada ja propageerida barbecue’d kui tervislikku toiduvalmistamise viisi, korraldada huvilistele üritusi, koolitusi ja võistlusi ning esindada Eestit rahvusvaheliselt. Praegu kuulub assotsiatsiooni enam kui 40 liiget.