Wõro alustas lastele E-tehisainete vaba vorsti tootmist

Atria Eesti alustas Wõro kaubamärgi alt Jussi lastetoodete sarja tootmist, millele ei lisata enam kunstlikke lisaained.

Atria Eesti tootejuht Arnika Ambose sõnul kasutavad lihatööstused reeglina säilitusaineid (E250) ning lõhna- ja maitsetugevdajaid (E621). „Uues lastele suunatud sarjas lisame tootele vaid naturaalseid lisaaineid, kuid maitseomadused on jäänud endiseks,“ märkis Ambos.
„Võrreldes varasemaga on uus lastesari vähem soolasem – soolasisaldus on langenud neljandiku võrra,“ sõnas Ambos.
Tavaliselt on keeduvorstides ja viinerites soola kuni 2 protsenti, Jussi lastetoodete sarja soolasisaldus ulatub vaid 1,4 protsendini.
„Lisaks oleme suurendanud antud tootesarja lihasisaldust, mis ulatub nii keeduvorstis kui viinerites 62 protsendini,“ ütles Ambos.
Lastekas.ee internetikeskkonnast tuntud multikakangelase Jänku-Juss sarja kuuluvad viilutatud Jussi keeduvorst 150g, Jussi grillviinerid 300g ning AC Nielseni TOP viineribrändide hulka kuuluv kooritud Jussi viinerid 195g. Wõro alustas Jussi sarja tootmist 2007. aasta oktoobris.
Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis, mille kaubamärgid Wõro, Maks & Moorits ning VK omavad Eesti liha ja lihatoodete turust viiendiku. Atria on ka üks suuremaid seakasvatajaid Eestis ning ettevõte kasutab oma toodetes kohalikku toorainet.